The Island
Written by me on
Saturday, June 9 at 6:27 AM | 0 bouquet
Just a long time I'm not update this baby blog. nak kate busy sangat pon tak jugak. cuti pon nak habis dah-,- biar betik ? katakan tidak manusia ! *homework siap ? lupakan pasal itu. mari katakan mengenai ini pulak.
last friday night. hehh bukan last friday my family and I went to Pangkor Island. semua ini bukan dalam rancangan. hanya dibicarakan pada hari rabu dan hari jumaat terus pergi. selalu nyer kalau dah plan awal-2 memang tak jadi. contoh nya sebelum cuti dah plan nak pergi terengganu. dah tempah tempat segala plan nak mencandat sotong lha ape lha. sekali tak jadi disebabkan kesibukan manusia sejagat-,- so berbalik pada awal, perjalanan ini tidak dirancang dengan awal. around pkul 12 naik lha feri untuk merentasi laut biru supaya sampai ke destinasi yang ingin dituju. dalam feri tu ad air cond gituu. sesampai nyer di jeti pangkor kiteorg naik van teksi yang berwarna pink. omg comel nyer-,- RM 15 ringgit dikenakan untuk pergi ke Teluk Nipah dari Pangkor. after that we all check in at Flora Beach Resort. depan laut gitu resort nyer. around 3 o'clock tiba lha masa untuk bermandi manda.. naik bot yang dikenakan sebanyak RM 70 untuk berpusing-pusing di tengah laut itu dan akhir nyer berhenti di Coral Island. disitu lha saat diri ini sangat teruja untuk bermandi-manda. pakai life jacket lagi mandi nyer sebab nak merasa pergi ke tengah dimana air disitu lebih dalam. dan diri ini pon terapung lha diatas air masin itu. huhh over ecstatic ! around 6 maybe naik ke darat dan time to eat ! yeahhh lapar menguasai diri saat ini-,-


 sangat lha teruja nak tengok sunset time makan tapi tak dapat tengok sebab matahari berselindung disebalik awan-,-
 saat diri ini begitu teruja dapat masuk ke dalam air. ombak besar woo pasir masuk di setiap ruang-,- cuak sungguh bermain dengan ombakkkk
 Jeti Pangkor


tengahari sabtu pulang lha akhir nyer.. byebye Pangkor hope you miss me. hikhok. sebelum balik ke rumah singgah dulu plak kat Mydin Ipoh.. waaa masuk je ke situ terus nmpk abg Fahrin niey. tidak menyangkaaaa
dapat lha tengok Cikgu Aril niey face to face. senyum nampak gigi gitu I kate. HAHA.

OLDER POST | NEWER POST