This is so AWESOME
Written by me on
Saturday, February 11 at 4:23 AM | 0 bouquet
kiteorg tak ad DiSeLaR ke nikon 1 ke lomo ke semua tak ad so pic kecik je.. kurang jelas-,-

okay for the first time I went to Gua Tempurung.. yess I never had experience with this.. but I was really enjoy join this tour.. *gempak wa ckp sama lu
my first step came with a strong spirit.. when everybody said this tour is so scary.. *wahh hiperbola smpe scary kan kan
but what I can conclude while facing all the obstacles during this tour is really adventure..
*okay penat nak berspeaking.. broken btol english sayaaa.. jangan kutukkkkk !
let me start how the tour look..
first we all need to climb up the 640 stairs.. ad yang naik ad yang turun.. tapi yang turun 2 paling menakotkan.. bayangkan je lha korang nak turun gunung gune tangga-2 yang bnyk dlm keadaan yang gelap..
then dah hbis lalu 640 anak tangga 2 kteorg ber'sliding' plak.. while waiting my turn to slide my heartbeats only Allah know how fast it work.. takoddd sangat.. before that our commander said you need to straight your legs and slow down your movements if you refuse to do like that you will broken your leg and your waist.. sape tak cuak kalau dengar mcm 2 kan ? batu yang nak di sliding kan sangat lha licin.. mcm mne lha nak slow kan movement ? ak lajuuuu je rase mcm main papan gelongsor kat playground plak.. HAHA
after that kteorg kne masuk dalam lubang lebih kurang 6 kaki kot * tak sure sgt
dah masuk dalam lubang 2 we strat our tour in the river.. kteorg jalan, merangkak and paling tak bleh nak terima bile kteorg kne meniarap dalam sungai 2-,- ini adalah akibat batu marmar yang rendah menyebabkan kteorg tak bleh nak merangkak apekan lagi nak berjalan kan..
heeeee.. this is sooooo awesomee ! this experience make me realise that the nature was so beautiful and we all need to take a good care with this nature..
I prefer for who never step to Gua Tempurung, you all need to go now and see how batu kapur terhakis jdy bentuk muke obama, monyet bawak kereta, ikan, kaki perempuan and so on.. bnyk lha yang interesting nyer.. so pergi jangan tak pergi :D


OLDER POST | NEWER POST